989014050788+

989014050788+

خانهتشکل هاتعاونیطراحی سازمانی در تعاونی های کشاورزی استونی

طراحی سازمانی در تعاونی های کشاورزی استونی

خلاصه

تعاونی های کشاورزی در تولید و رساندن غذا به میلیاردها مصرف کننده در سراسر جهان بسیار موفق بوده اند. مسلماً چنین موفقیتی ناشی از توانایی فوق العاده آنها در سازگاری مداوم با نیازهای در حال تغییر اعضا و مصرف کنندگان است. آنها این کار را با کمی اصلاح (تغییر) یا کاملاً تغییر (اختراع مجدد) طراحی سازمانی خود انجام می دهند. این موضوع در چارچوب تعاونی های کشاورزی در کشورهای شوروی سابق بررسی نشده است. با توجه به اهمیت فزاینده تعاونی‌های کشاورزی در چنین کشورهایی، درک چگونگی انطباق تعاونی‌ها با اولویت‌های در حال رشد اعضا و مشتریان خود، هم برای فعالان تعاونی و هم برای سیاست‌گذاران از اهمیت بالایی برخوردار می‌شود. مقاله حاضر به شکاف دانش فوق الذکر می پردازد. به خصوص، مدل‌های مالکیت و حاکمیت اتخاذ شده توسط تعاونی‌های کشاورزی استونی را شناسایی می‌کند و بینش‌های کلیدی را در مورد چگونگی انطباق این سازمان‌ها با نیازهای در حال تغییر اعضا، مصرف‌کنندگان و محیط خارجی ارائه می‌دهد. تعاونی های کشاورزی استونی آزمایش کمی با مالکیت و مدل های حاکمیتی غیرسنتی نشان می دهند. دلیل این امر فقدان تخصص فنی در کشور، اندازه نسبتاً کوچک تعاونی‌های کشاورزی کشور و استراتژی‌های عمدتاً دفاعی آن‌ها است. همانند سایر کشورهای اروپایی، قلع و قمع برای تعاونی های کشاورزی استونی از اهمیت بالایی برخوردار است. تعاونی های کشاورزی استونی آزمایش کمی با مالکیت و مدل های حاکمیتی غیرسنتی نشان می دهند. دلیل این امر فقدان تخصص فنی در کشور، اندازه نسبتاً کوچک تعاونی‌های کشاورزی کشور و استراتژی‌های عمدتاً دفاعی آن‌ها است. همانند سایر کشورهای اروپایی، قلع و قمع برای تعاونی های کشاورزی استونی از اهمیت بالایی برخوردار است. تعاونی های کشاورزی استونی آزمایش کمی با مالکیت و مدل های حاکمیتی غیرسنتی نشان می دهند. دلیل این امر فقدان تخصص فنی در کشور، اندازه نسبتاً کوچک تعاونی‌های کشاورزی کشور و استراتژی‌های عمدتاً دفاعی آن‌ها است. همانند سایر کشورهای اروپایی، قلع و قمع برای تعاونی های کشاورزی استونی از اهمیت بالایی برخوردار است.

معرفی

در تمام کشورهای پیشرفته کشاورزی، تعاونی ها نقش عمده ای در تولید و تحویل غذا به مصرف کنندگان دارند (به عنوان مثال، بیجمان و همکاران، 2012). در عین حال، به نظر می‌رسد تعاونی‌های کشاورزی بیشتر از همتایان سرمایه‌مدار خود عمر می‌کنند (به عنوان مثال، Eversull، 2014؛ Iliopoulos & Valentinov، 2018). چگونه تعاونی های کشاورزی چنین نقش حیاتی را در سیستم جهانی کشاورزی و غذایی ایفا کردند؟ پذیرفته‌شده‌ترین توضیحات بر نقش ایفای سیاست‌های عمومی حمایت‌کننده (به عنوان مثال، سکستون و ایسکو، 1993)، ویژگی‌های ساختاری بخش‌های کشاورزی و بازاریابی، مانند شکست‌های بازار (مانند رودز، 1985؛ سکستون و ایسکو، 1988; والنتینوف، 2007)، و کاهش هزینه های سازمانی کلی (به عنوان مثال، کوک و ایلیوپولوس، 2016؛ هانسمن، 1996؛ ایلیوپولوس، 2014). با این حال، اولین مورد از این رویکردها، نمی تواند توضیح دهد که چرا تعاونی های کشاورزی حتی در کشورهایی که حمایت از سیاست عمومی تأثیر ناچیزی بر عملکرد آنها دارد، برجسته هستند (ایلیوپولوس، 2013). دو دلیل دیگر تا حدودی مکمل یکدیگر هستند، زیرا هر دو بر هزینه‌های پایین‌تر زیربنایی سازماندهی کشاورزان در اقدام جمعی تمرکز می‌کنند، به‌ویژه زمانی که هزینه‌های قرارداد بازار بسیار زیاد است. با تکیه بر رویکرد کم هزینه سازمانی، تعاونی ها با توانایی طولانی مدت در اصلاح مداوم سیاست ها و قوانین اساسی و عملیاتی خود به گونه ای که با نیازهای دائمی در حال تغییر اعضا و محیطشان سازگار شوند، اعتبار یافته اند (به عنوان مثال، کوک ، 2018). وقتی چنین سازگاری کافی نیست، تعاونی ها همچنین در بازآفرینی خود با تغییر یک یا هر سه ویژگی طراحی سازمانی بسیار موفق بوده اند. (1) تعریف و تخصیص درآمد باقیمانده و حقوق کنترل باقیمانده، (2) هدف آنها، و (3) فرهنگ سازمانی غالب آنها (کوک، همان). چنین تلاش‌هایی برای اختراع مجدد باعث ایجاد مدل‌های غیر سنتی مالکیت و حکمرانی متعددی شده است که در ادبیات گزارش شده است (مانند چاداد و کوک، 2004؛ کوک و ایلیوپولوس، 2016).

تعاونی‌ها در کشورهای شوروی سابق به ندرت در سطح خرد مورد مطالعه قرار گرفته‌اند و بنابراین به نظر می‌رسد که سؤالات طراحی سازمانی از بررسی دقیق تحقیقات علمی دور مانده است (به عنوان مثال، هاگدورن، 2014). با توجه به شرایط اجتماعی-اقتصادی و سیاسی حاکم در چنین کشورهایی، انتظار می رود تعاونی های کشاورزی نقش بسیار گسترده تر و مهم تری نسبت به گذشته ایفا کنند (مانند Mõtte, Lillemets, & Värnik, 2019). با این حال، ما در مورد چیستی تعاونی در این کشورها بسیار اندک می دانیم، چه رسد به اینکه طرح های سازمانی غالب که توسط تعاونی های کشاورزی اتخاذ می شود، چگونه تعاونی ها از بین مدل های مالکیت و حکمرانی جایگزین انتخاب می کنند، یا پیامدهای اقتصادی انتخاب ترکیبی خاص از چیست. مدل های مالکیت و حکمرانی

این مقاله با بررسی اینکه چگونه طراحی سازمانی در تعاونی‌های کشاورزی باید در پرتو ویژگی‌های خاص بافت استونی تنظیم شود، به شکاف‌های دانش فوق‌الذکر می‌پردازد. به طور خاص، این مقاله 1) مدل های مالکیت و حکمرانی را که به طور گسترده توسط تعاونی های کشاورزی استونی پذیرفته شده است، شناسایی می کند، و 2) بینش های کلیدی را در مورد اینکه آیا و چگونه این تعاونی ها با نیازهای متغیر اعضا، مصرف کنندگان و محیط خارجی خود سازگار می شوند، ارائه می دهد. با اتخاذ یک مطالعه موردی مقایسه ای، ما به دنبال آزمایش این مفروضات و شناسایی توضیحات جایگزین ممکن، به ویژه از دیدگاه رهبران تعاونی هستیم. مقاله در شش بخش تنظیم شده است. در ادامه این بخش مقدماتی، بخش دوم روش ها و داده های مورد استفاده در تحقیق حاضر را تشریح می کند. بخش سوم مدل های مختلف مالکیت و حکمرانی اتخاذ شده توسط تعاونی های کشاورزی در سایر کشورها را بررسی می کند. متعاقباً، بخش چهار مروری بر تعاونی‌های کشاورزی استونی ارائه می‌کند، در حالی که بخش پنجم بر طرح‌های سازمانی اجرا شده توسط چهار تعاونی منتخب تمرکز دارد. بخش آخر یافته‌ها را مورد بحث قرار می‌دهد، مفاهیم مرتبط را برای رهبران و محققان تعاونی ترسیم می‌کند و مقاله را به پایان می‌رساند.

قطعات بخش

روش ها و داده ها

تحقیق گزارش شده در مقاله حاضر در مراحل زیر پیش رفت. ابتدا، رویکرد کلی تحقیق را طراحی کردیم و لنز نظری را برای مطالعه مالکیت و حاکمیت در تعاونی‌های کشاورزی استونی انتخاب کردیم. متعاقبا، ما ادبیات علمی موجود را برای شناسایی مدل‌های مالکیت و حکمرانی جایگزین که در حال حاضر توسط تعاونی‌های کشاورزی در سایر کشورهای اروپایی اتخاذ شده است، مرور کردیم.

در مرحله بعد، استراتژی و ابزار جمع آوری داده ها را طراحی کردیم

طراحی سازمانی در تعاونی های کشاورزی

مالکیت و حاکمیت دو رکن اساسی طراحی سازمانی هستند. مورد دوم در مورد پاسخ به سه سوال اساسی برای هر سازمان است: چه کسی مالک است؟ چه کسی کنترل می کند؟ چه کسی سود می برد؟ صاحبان یک سازمان تجاری آن دسته از افرادی هستند که دو مجموعه از حقوق رسمی را به اشتراک می گذارند، به عنوان مثال، حقوق کنترل باقی مانده و حقوق مدعی باقی مانده (Milgrom & Roberts, 1992). سازمان ها با تخصیص این دو مجموعه از حقوق مالکیت، بهینه سازی هزینه های سازمانی خود را دنبال می کنند.

مروری بر تعاونی های کشاورزی استونی

انجمن پس انداز و وام استونی اولین تعاونی بود که در 30 مارس 1902 در کشور تأسیس شد، تاریخی که نقطه شروع همکاری در استونی در نظر گرفته می شود (Leetsar, 2012). پس از استقلال کشور، جنبش تعاونی کشاورزی در دهه های 1920 و 1930 گسترش یافت و شکوفا شد (Leetsar, 2012). تعدادی از تعاونی های فدرال درجه دوم در کالاهایی مانند کره، شیر، گوشت و تخم مرغ تأسیس شدند.

متعاقب آن اشغال کشور توسط شوروی تا

طراحی سازمانی تعاونی های کشاورزی منتخب استونی

چهار تعاونی مورد مطالعه در مهمترین صنایع غذایی استونی فعال هستند. طراحی های سازمانی آنها مشابه و به طور همزمان بسیار متفاوت است.

بحث و نتیجه گیری

همه تعاونی‌های موردی به دلایل دفاعی تشکیل شده‌اند که عمدتاً بر حفاظت از ارزش دارایی‌های مزرعه تمرکز می‌کنند. با این حال، به نظر می‌رسد تغییرات ساختاری چشمگیر در بیشتر صنایع غذایی و کشاورزی طی دو دهه گذشته، تعاونی‌ها را وادار می‌کند تا در نقش خود تجدید نظر کنند و به دنبال فرصت‌هایی برای ارزش افزوده به مزارع حامیان خود باشند.

تجمیع تعاونی های کشاورزی نیز اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. استونی به سادگی تعاونی های کشاورزی زیادی دارد، به ویژه در این کشور

مقالات مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلدهای نشانه‌گذاری شده‌ با * ضروری می‌باشد.