989014050788+

989014050788+

خانهتوسعهعمرانساختمانیساختمان مسکونی چیست؟
ساختمان مسکونی چیست؟

ساختمان مسکونی چیست؟

ساختمان مسکونی چیست؟

یک ساختمان مسکونی ساختمانی است که بیش از نیمی از مساحت آن برای سکونت استفاده می‌شود؛ به‌عبارت‌دیگر ساختمان مسکونی دارای فضایی برای خواب با یا بدون فضایی برای پخت‌وپز یا ناهارخوری یا هر دوی آن‌ها است.

انواع ساختمان‌های مسکونی

ساختمان‌های مسکونی به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

  • منازل شخصی
  • پانسیون‌ها
  • خوابگاه‌ها
  • آپارتمان‌ها
  • هتل‌ها

 انواع ساختمان‌ های مسکونی

منازل شخصی

منازل شخصی معمولاً تنها در تملک اعضای یک خانواده است. اگر بیش از یک خانواده در آن ساختمان ساکن باشند به آن منزل شخصی چند خانوار گفته می‌شود.

انواع ساختمان‌ های مسکونی

 پانسیون‌ها

پانسیون‌ها ساختمان‌هایی هستند که یک مدیریت دارند. در این حالت محل سکونت در اختیار افراد مختلف به‌صورت موقت یا دائمی قرار می‌گیرد.

انواع ساختمان‌ های مسکونی

 خوابگاه‌ها

خوابگاه‌ها از دیگر نوع ساختمان‌های اقامتی هستند که در آن محل خواب برای افراد مختلف فراهم می‌شود. خوابگاه‌های دانشجویی و ارتش هم در همین دسته هستند.

انواع ساختمان‌ های مسکونی

 آپارتمان‌ها

آپارتمان‌ها ساختمان‌هایی هستند که از منازل مجزا برای خانواده‌های مختلف تشکیل شده‌اند. در آپارتمان‌ها حداقل سه خانواده یا بیشتر به‌صورت مستقل از هم دیگر زندگی می‌کنند.

انواع ساختمان‌ های مسکونی

 هتل‌ها

هتل‌ها مانند پانسیون‌ها هستند و توسط یک مدیریت اداره می‌شوند اما اصولاً سکونت در آن موقت و کوتاه‌مدت است. مسافرخانه‌ها و متل‌ها هم در این دسته قرار می‌گیرند.

انواع ساختمان‌ های مسکونی

 انتخاب محل مناسب برای ساخت ساختمان‌های مسکونی

انتخاب محل مناسب برای هر ساختمان یک کار تخصصی و بسیار مهم است و باید با دقت بسیار زیاد توسط مهندس باتجربه انجام شود. الزامات منطقه موردنظر با توجه به کاربری‌های مختلف، متفاوت است. در زیر به بعضی از عوامل مهمی که باید در هنگام انتخاب محل ساختمان مسکونی در نظر گرفته شود، اشاره می‌کنیم:

  1. محل باید منطقه‌ای کاملاً توسعه‌یافته یا در منطقه‌ای که پتانسیل توسعه را دارد باشد.
  2. باید امکانات حمل‌ونقل خوبی مانند راه‌آهن، اتوبوس و … برای رفتن به محل کار، دانشگاه، بازار و … در آن منطقه وجود داشته باشد.
  3. خدمات شهری مانند آب آشامیدنی، فاضلاب، خطوط برق، خطوط تلفن و … باید نزدیک به محل انتخاب شده باشد تا بدون هزینه‌ اضافی، خدمات مربوطه در این منطقه فراهم شود.
  4. نباید خاک محل تا حد امکان مصنوعی باشد. ساختمانی که روی چنین خاکی ساخته می‌شود معمولاً نشست تفاضلی را تجربه کرده و گاهی هم دچار ریزش می‌شود. ترک‌خوردگی ساختمان در چنین شرایطی طبیعی است.
  5. محل انتخابی باید به‌اندازه‌ کافی بزرگ باشد تا از نور و هوای کافی برخوردار بوده و هم‌چنین حریم ساختمان باوجود ساختمان‌های مجاور حفظ شود.
  6. سفره‌ آب زیرزمینی در محل نباید سطح خیلی بالایی داشته باشد.
  7. نزدیکی مدارس، بیمارستان‌ها، بازار و … به ساختمان‌های مسکونی یک مزیت است اما این تجهیزات هیچ اهمیتی در انتخاب محل دیگر ساختمان‌های عمومی ندارد.
  8. باید خاک خوب در عمق مناسب در دسترس باشد. این جنبه مقداری از هزینه‌های ساختمان می‌کاهد.
  9. محل باید نمای خوبی مانند یک تپه، رودخانه‌ا دریاچه و … داشته باشد.
  10. محل خانه‌ مسکونی باید دور از راه‌های تجاری شلوغ قرار داشته باشد.
  11. محل ساختمان مسکونی نباید نزدیک کارگاه‌ها و کارخانه‌ها قرار داشته باشد زیرا چنین محل‌هایی سروصدای همیشگی دارند
  12. جهت‌گیری محل هم در انتخاب آن نقش دارد. محل باید به‌گونه‌ای باشد که در تابستان نور اول صبح و انتهای روز هم به داخل ساختمان بتابد و در زمستان هم امکان استفاده از حداکثر نور خورشید وجود داشته باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلدهای نشانه‌گذاری شده‌ با * ضروری می‌باشد.