989014050788+

989014050788+

خانهتوسعهمعمارینما و منظرمعرفی انواع نمای ساختمان و روش‌های اجرا
معرفی انواع نمای ساختمان و روش‌های اجرا

معرفی انواع نمای ساختمان و روش‌های اجرا

معرفی انواع نمای ساختمان و روش‌های اجرا

نمای هر ساختمان بخش مهمی از هویت آن را می ­سازد. امروزه مصالح زیادی برای طراحی نمای ساختمان وجود دارد که طراحان و معماران ساختمان با توجه به منطقه ­ای که ساختمان در آن قرار گرفته، نوع نصب نمای ساختمان، نوع کاربری ساختمان و میزان بودجه، آن را انتخاب و اجرا می­ کنند. در این مطلب از چیدانه راجع به نمای ساختمان صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

انواع نمای ساختمان

وقتی در مسیر خیابان و یا پیاده­رو حرکت می­ کنید با کمی دقت در ساختمان­ ها متوجه تنوع نماهای ساختمان می ­شوید. اگر قصد ساخت ساختمانی را دارید؛ دست شما برای انتخاب نمای ساختمان باز است. اجرا و انتخاب متریال برای نمای ساختمان اصول و ضوابطی دارد که معماران با آن آشنا هستند. علاوه بر متریال به کار رفته، نمای ساختمان بر اساس نوع سبک طراحی و روش اجرای نما به انواع مختلفی تقسیم می­ شود.

تقسیم­ بندی نما بر اساس انواع مصالح نمای ساختمان:

  1. نمای آجری
  2. نمای ساختمان سرامیک
  3. نمای شیشه­ ای
  4. نمای سنگی ساختمان
  5. نمای پلیمری
  6. نمای ساختمان با سیمان
  7. نمای ساختمان چوبی
  8. نمای پی وی سی
  9. نمای کامپوزیت
  10. نمای بایرامیکس
  11. نمای اتیکس
  12. نمای مونولیت
  13. نمای بتنی ساختمان

1.نمای ساختمان آجری

یکی از قدیمی ­ترین انواع نمای ساختمان؛ نمای آجری است. نمای آجری را می­توان به دلیل پیشینه زیادی که در کشور ما دارد یکی از انواع نماهای اصیل ساختمان دانست. این نوع نمای ساختمان اگر به خوبی اجرا شود بسیار زیبا و مقاوم است. نمای آجری ساختمان با استفاده از انواع آجرهای نما اجرا می­ شوند که انتخاب نوع آجر با توجه به سلیقه سازنده و همچنین شرایط اقلیمی و میزان بودجه انجام می­ شود. نمای آجری برای اجرای نمای سنتی گزینه مناسبی است. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در رابطه با نمای آجری، مطلب نمای آجری ساختمان را مطالعه کنید.

2.نمای سرامیک ساختمان

یکی از انواع مصالح جدید برای نمای ساختمان، سرامیک است. نوع سرامیک مورد استفاده برای نمای ساختمان با سرامیک­ هایی که در دکوراسیون داخلی استفاده می ­شوند متفاوت است. در نمای سرامیک ساختمان از سرامیک پرسلان فول بادی با روش اجرای خشک (بدون ملات) استفاده می­ شود. سرامیک اغلب برای اجرای نمای ساختمان­ های اداری و تجاری کاربرد دارد. تنوع در طرح و رنگ، مقاومت در برابر یخ­ زدگی و ضدحریق بودن از مزیت­ های سرامیک است ولی در برابر گرما و صوت عایق نیستند. نمای ساختمان با سرامیک طرح سنگ از انواع نماهای پرطرفدار است.

3.نمای ساختمان شیشه ­ای

یکی از انواع نمای ساختمان مدرن، نمای شیشه ­ای است. سرعت بالای اجرای نما، نهایت استفاده از نور طبیعی و کاهش بار مرده ساختمان از جمله مزیت­ های این نوع نما است. نمای شیشه ­ای ساختمان در انواع؛ کرتین وال، فریم لس و اسپایدر اجرا می ­شود. برای اینکه راجع به جزئیات آن ها بدانید مطلب نمای شیشه ­ای؛ انعکاس شهر در ساختمان را مطلعه کنید.

4.نمای ساختمان با سنگ

وقتی صحبت از نمای ساختمان می ­شود اغلب یک نمای سنگی به ذهنمان می ­رسد. سنگ از بهترین مصالح برای طراحی نمای ساختمان به سبک کلاسیک است. از جمله نمای ساختمان با مقاومت بالاست که سال­ های سال به ساختمان شما جلوه خواهد داد. نمای ساختمان تراورتن یکی از متداول­ ترین نمای سنگی برای اجرا در انواع ساختمان است. در مطلب بهترین سنگ نمای ساختمان به معرفی انواع سنگ ­هایی که برای اجرای نما کاربرد دارند، پرداخته ­ایم.

5.نمای پلیمری ساختمان

منظور از نمای پلیمری، کاربرد سنگ پلیمر برای اجرای نمای ساختمان است. سنگ­ های پلیمری نما، از جمله مصالح نوین برای طراحی نمای ساختمان هستند که این روزها در اجرای نمای ساختمان کاربرد دارند. در این نوع از متریال از مواد نانو در ترکیب با سنگ استفاده می ­شود. به همین دلیل برخی از معایب دیگر متریال­ ها در آن کمرنگ و یا حذف شده است.

6.نمای ساختمان با سیمان

شاید فکر کنید این روزها با وجود مصالح نوین­ تر کسی برای طراحی نمای ساختمان سراغ سیمان نمی ­رود. ولی نمای سیمانی ساختمان را دست کم نگیرید؛ شاید جالب باشد بدانید که با استفاده از سیمان حتی می ­توانید نمای رومی طراحی کنید. اجرای نمای سیمانی نیاز به مهارت دارد ولی به دلیل اینکه جزو نماهای ساختمان ارزان است؛ هنوز هم مورد توجه سازنده­ ها است.

7.نمای ساختمان چوبی

نمای چوبی از جمله نماهای ساختمان جذاب است که به ساختمان شخصیت متفاوتی می­ دهد. استفاده از چوب برای نمای ساختمان کمی هزینه ­بر است و با گذشت زمان احتیاج به ترمیم دارد. متریال چوب برای نما را می­ توان در ترکیب با مصالح دیگر مانند شیشه، سنگ، آجر یا فلز به کار برد.

8.نمای ساختمان پی ­وی ­سی

پی وی سی یا پلی وینیل کلراید، یکی از متریال­ های پلاستیکی است که با ایجاد لایه­ای ضد آب و مقاوم بر روی چوب؛ آن را مقاوم و کاربردی می­کند. نصب نمای پی وی سی ساختمان، بسیار آسان، سریع و بدون دردسر است. پی وی سی را می ­توان یکی از متریال­ های نوین برای طراحی و اجرای نمای دانست. اگر به دنبال اجرای نمای ساختمان سبک هستید؛ این متریال می ­تواند مناسب باشد.

9. نمای ساختمان کامپوزیت

نمای کامپوزیت ساختمان از ورقه های آلومینیومی ساخته شده است که پنل­ هایی با ابعاد مشخص و لایه داخلی پلی اتیلن هستند. برای اجرای نمای کامپوزیت، ورقه­ های آلومینیوم را مانند نمای پیش ­ساخته، در ابعاد مشخص برش می ­زنند و در محل مورد نظر نصب می ­کنند. به همین دلیل اجرای نمای کامپوزیت به سرعت انجام می­ شود.

10. نمای ساختمان بایرامیکس

این نوع متریال، چندین سال است که برای انواع نماها به خصوص اجرای نمای ساختمان ویلایی مورد استفاده قرار می­ گیرد. بایرامیکس ترکیبی به شکل ملات است که ترکیبی از دانه­ های سنگی گرانیتی و مرمر به همراه رزین­ های طبیعی و مصنوعی است. بایرامیکس بعد از اجرا بر روی نمای ساختمان و خشک شدن؛ ظاهری مانند سنگ تزئینی به خود می­ گیرد. بایرامیکس با استفاده از پیستوله و یا ماله اجرا می ­شود و قابلیت شستشو دارد.

11. نمای اتیکس

همانطور که قبلا اشاره کردیم؛ نمای ساختمان علاوه بر زیبایی می ­تواند کارکرد عایق صدا و حرارت داشته باشد. نمای اتیکس که مخفف عبارت (External Thermal Insulation Composite System) است نوعی نمای عایق حرارت است. این نوع نمای ساختمان بیشتر برای دیوارهای کناری ساختمان استفاده می­ شود و اگر به دنبال زیبایی نمای روبروی ساختمان هستید، بهتر است به نمای دیگری فکر کنید.

12. نمای مونولیت ساختمان

یکی از انواع نماهای سبک ساختمان؛ که از ترکیبات سنگ مرمر، گرانیت، کوارتز و رنگ­ های طبیعی ساخته شده است. نمای مونولیت جزو جدیدترین متریال نما است که در ترکیبات آن از رزین و مواد ضد اشعه استفاده می ­شود. با توجه به اینکه مونولیت جزو انواع نمای سبک ساختمان است، باعث جلب نظر بسیاری از سازندگان شده است. نمای مونولیت با سرعت بالایی قابل اجرا است.

13. نمای بتنی ساختمان

این روزها بتن در بخش­ های مختلف ساختمان کاربرد پیدا کرده است از ساخت پی و سازه تا نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی. بتن اکسپوز و پیش ساخته که به شکل پنل­ هایی صیقلی و زیبا طراحی می­ شوند؛ در اجرای نمای ساختمان کاربرد دارند نمای بتنی برای ساختمان­های مدرن بسیار مناسب است.

انواع نمای ساختمان، چه سبکی باشه؟

یکی از ویژگی­ های نمای ساختمان که در اولین قدم­ های طراحی و اجرا باید به آن توجه شود سبک طراحی نمای ساختمان است. هر یک از انواع طراحی سبک­ های نمای ساختمان بر اساس شکل و فرم و مصالح به کار رفته شناخته می­ شوند. در اجرای نمای ساختمان باید به فرهنگ منطقه و همچنین مصالح موجود در آن منطقه توجه شود. به طور مثال برای ساختمان ­هایی که در بافت تاریخی شهری کویری قرار گرفته­اند بهتر است متریال سنتی مانند آجر که همخوانی بیشتری با بستر فضا دارد انتخاب شود.

انواع نماهای ساختمان بر اساس سبک طراحی:

  1. نمای مدرن:
    اغلب دارای فرم شکسته و سطحی ساده هستند. این نوع نما برای انواع ساختمان با کاربری­های مسکونی، اداری و یا تجاری کاربرد دارد. اگر به دنبال نمای ساختمان ساده هستید نمای مدرن را انتخاب کنید.
  2. نمای کلاسیک:
    از معروفترین انواع نمای کلاسیک نمای رومی ساختمان است که در طی چندین سال اخیر به دلیل وزن بالا، اجرای آن ممنوع شده است. استفاده از متریال سنگ در اجرای نمای کلاسیک رایج است.
  3. نمای مینیمال: 
    برخی از انواع ساختمان­ های ظاهری ساده و مینیمال دارند، با استفاده از متریالی مانند بتن و یا کامپوزیت می­توان نمای ساختمان را به صورت مینیمال طراحی کرد.
  4. نمای سنتی: 
    اگر به دنبال نمای ساختمان با طرح ­های سنتی هستید که نشانی از هویت ایرانی دارند، نمای آجری مناسب است. می ­توانید آجر را در ترکیب با چوب به کار ببرید.

اجرای نمای ساختمان چند روش دارد؟

اجرای نمای ساختمان کاری تخصصی است که افراد حرفه ­ای را می طلبد. نمای ساختمان مانند کارهای ساختمانی دیگر به صورت خشک و یا با استفاده از ملات اجرا می­شود.

  • اجرای نمای ساختمان با استفاده از ملات: از جمله روش ­های سنتی و قدیمی اجرای نمای ساختمان است که در آن مصالح نما با استفاده از ملات به ساختمان نصب می­ شوند. این روش هزینه کمتری نسبت به اجرای نمای ساختمان خشک دارد.
  • اجرای نمای ساختمان خشک: در این نوع اتصال نیازی به ملات نیست. مصالح نما با استفاده از اتصالات مکانیکی به بدنه ساختمان نصب می­ شوند. این نوع اجرای نمای ساختمان روشی جدیدتر است و سرعت اجرا و مقاومت نمای ساختمان در آن بالاتر از روش اجرا با ملات است.

اصول طراحی نما

در طراحی و اجرای نمای ساختمان علاوه بر اینکه باید بهترین متریال با توجه به شرایط محیطی  و سلیقه کارفرما انتخاب شود؛ اصول طراحی نما هم بسیار اهمیت دارد. چرا که اگر طراحی و اجرای نما به درستی صورت نگیرد، مقاومت زیادی نخواهد داشت و ممکن است باعث آسیب و خسارت شود. آگاهی از ضوابط نمای ساختمان جزو ضروری ­ترین موارد برای هر طراح نما است. در مطلب اصول طراحی نما، راجع به نکته­ های مهم طراحی نما صحبت کرده­ایم پس این مطلب را از دست ندهید.

اصول نورپردازی نمای ساختمان

یکی از مواردی که باعث زیباتر شدن نمای ساختمان می ­شود، نورپردازی آن است. نورپردازی ساختمان با نمای کلاسیک این روزها بسیار متداول شده است. همچنین برای ساختمان­ های تجاری از نظر جلب نظر مشتریان موضوع نورپردازی اهمیت زیادی پیدا می­ کند. ترکیب متریال مناسب با نورپردازی نمای ساختمان، شکوه و جلوه ساختمان را چند برابر می­ کند.

مقالات مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلدهای نشانه‌گذاری شده‌ با * ضروری می‌باشد.